Kosten en tijdsinvestering

– De opleiding kost €695

– Daarbij komen nog de kosten van de aanschaf van de apparatuur. Advies daarover krijg je in de eerste bijeenkomst.

– Data, tijdstippen en cursuslocatie worden in overleg vastgesteld.

Contact

Heb je interesse in dit opleidingstraject of wil je meer te weten komen? Neem dan gerust contact op.

envelop diny@jouwfocusinbeeld.com
0629377851 06 29377851

Help! een kind! Over gesprekken met kinderen en hun ouders

Reflecteren met (jonge) kinderen aan de hand van beelden is een vaardigheid op zich. De basis is het luisteren naar kinderen, het stellen van de juiste vragen en het letten op de lichaamstaal. Er zijn ook voorwaarden als een vertrouwde omgeving en een veilige emotionele basis voor kinderen die bepalen of een gesprek goed verloopt. Beelden worden gebruikt om samen met het kind/de kinderen te bekijken waar drijfveren en motivatie voor het getoonde gedrag liggen. Vanzelfsprekend worden de ouders als mede-verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kind ook meegenomen in deze trajecten. Een hoge mate mate van ouderbetrokkenheid naast de pedagogische kwaliteit in de school blijkt belangrijk voor het schoolsucces van kinderen. De techniek van coachende gespreksvoering wordt net even iets anders ingezet als bij het coachen van volwassenen. De afstemming op het kind is een belangrijk thema in deze aanvullende cursus.

Studieprogramma

De cursus bestaat uit 5 plenaire bijeenkomsten verdeeld over 1 schooljaar. Na elke bijeenkomst wordt de opgedane kennis en ervaring in  praktijk gebracht. In de laatste bijeenkomst wordt een korte inspirerende impressie gegeven van een uitgevoerd traject en ontvangt de cursist  een bewijs van deelname.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar als je, als gecertificeerd Beeldcoach of SVIB’er, in de praktijk  leerprocessen (van leerlingen, collega’s, teams) begeleidt met behulp van video-opnamen.

© Copyright - Jouw Focus in Beeld | Design by Marjolein van Koelen