Kosten en tijdsinvestering

De kosten voor individuele coaching  zijn afhankelijk van de vraagstelling en de tijdsinvestering die nodig is. Na de intake wordt een offerte uitgebracht.

Contact

Heb je interesse in dit coachingstraject of wil je meer te weten komen? Neem dan gerust contact op.

envelop diny@jouwfocusinbeeld.com
0629377851 06 29377851

Beweging en verandering realiseren

Je gedrag lokt gedrag van anderen uit, als je weet hoe die wisselwerking ontstaat, kun je bewust sturen.

Heb je het gevoel dat er thema’s zijn waar je keer op keer tegenaan loopt en dat het echt tijd wordt om er “iets” aan te doen? Heb je bepaalde doelen in je leven/ werk, maar is er “iets” dat je tegenhoudt? Wil je de regie (weer) pakken, stress de baas blijven/worden? En wil je het beste uit jezelf halen?

Loop je met dit soort gedachten rond dan is individuele coaching iets voor jou. Soms is het goed om jezelf eens extra goed onder de loep te nemen. De coach kan een belangrijk “instrument” voor je zijn om je doelen te realiseren. Wordt de camera hierbij ingezet? Het kan een mooie mix zijn; of en wanneer de camera nodig is bepaal je zelf. Bij de intake wordt dit besproken

Individueel Coachingstraject

Samen met je coach ga je op zoek naar mogelijkheden om beweging en verandering te realiseren. Een keuze voor oplossingsgerichte coaching betekent een kernachtige  aanpak, een aanpak die bij jou past. Met recht een individueel coachingstraject.

Meestal zijn er meerdere ontmoetingen nodig. Hoeveel hangt van je vraag af en van de tijd die nodig is om tot een oplossing te komen; tijdens de intake kan hier een afspraak over gemaakt worden.

Intake

De intake is van belang om duidelijke afspraken te maken. Wat komt er in ieder geval aan de orde?

Formulering coachvraag

Na verheldering van de situatie wordt de coachvraag geformuleerd en spreken we een traject af. Als coachee blijf je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling, blijf je verantwoordelijk voor de besluiten die je neemt. Je eerste besluit is nu of je wel of niet voor dit traject kiest. De intake is kosteloos.

Actieplan

Via de verheldering komen we tot een actieplan. Bij elke stap kun je rekenen op professionele, vertrouwelijke ondersteuning. Waar nodig kunnen in overleg andere deskundigen en/of de camera ingeschakeld worden om goed te kijken naar dialoog en beweging. Als we besluiten samen in zee te gaan komen we via analyse tot de coachvraag en de formulering van het doel/de doelen.

Bewustwording

De volgende stap in het actieplan is het bewust worden van onderliggende patronen en overtuigingen. Aangeleerde patronen en overtuigingen blijven we vaak onbewust hanteren. Bewustwording hiervan is een belangrijke stap. Eenmaal in je bewustzijn kan “het” niet meer onbewust zijn en kun je ermee aan de slag. Zo’n veranderingsproces vraagt commitment met jezelf: samen met de wil om te leren kun je slagen. Waarom? Omdat jij het wilt.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’.

Gedragsverandering en continuïteit

Je gaat aan het werk met de inzichten die je verkregen hebt. Welke betekenis hebben deze nieuwe inzichten voor mij? En: wat ga ik in het vervolg anders doen/denken? Dit zijn belangrijke vragen voor de (bijna) laatste stap in het proces. Het is de stap van gedragsverandering en continuïteit. Wat heb ik geleerd? Wat doe ik nu anders? Hoe ga ik het geleerde vasthouden?

(Tussen)Evaluatie

Rode draad is de (tussen)evaluatie. Wat/ wie is nodig om stappen te kunnen (blijven) zetten? Reflectie is een krachtig middel in je zoektocht anders te leren omgaan met obstakels en nieuwe perspectieven te zien.

Kortom, het zetten van de stappen, het coachingsproces is een creatief en motiverend proces vanuit een positieve grondhouding en vanuit een gelijkwaardige werkrelatie met je coach. Zo’n proces vraagt inzet en levert je energie op om door te gaan. Het is vooral ook een cyclisch proces waarin de coach gaandeweg overbodig wordt, hoewel “opfrissen” vanzelfsprekend mogelijk blijft.

© Copyright - Jouw Focus in Beeld | Design by Marjolein van Koelen