Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/enfold/config-templatebuilder/avia-shortcodes/slideshow_layerslider/slideshow_layerslider.php on line 28 Worden zij-instromers en starters de reddende engelen? – Jouw Focus in Beeld
Kosten en tijdsinvestering

– Het aantal begeleidingsbijeenkomsten is afhankelijk van de vraagstelling van bestuur/school/zij-instromer/starter

Na de intake wordt een offerte op maat gemaakt.

– Data, tijdstippen en locatie worden in overleg vastgesteld.

Contact

Heb je interesse of heb je een vraag? Neem dan gerust contact op.

envelop diny@jouwfocusinbeeld.com
0629377851 06 29377851

Worden zij-instromers en starters de reddende engelen en de nieuwe versterking van je team?

Tijdens het geven van instructie benoemt Arjan, een zij-instromer geen relatie tussen de leerstof en de leefwereld van de kinderen. Na een beknopte theoretische verdieping over het belang van deze relatie, wil hij deze verbinding gaan leggen. Daarop geeft hij nog 2  lessen  waarin co-teaching en ‘het oortje’ gebruikt wordt om dit te oefenen.

In de eerste les geven de coach en Arjan de les samen, in de tweede les fluistert de coach ‘verbinding leggen’ in zijn oor. 

 

Voor besturen, scholen en zij-instromers

(Regionale) aanpak lerarentekort: Hoe meer zij-instromers, hoe minder lerarentekort.

#lerarentekort #zijinstromer #pabo

Tot 2024 worden flinke (regionale) lerarentekorten verwacht. Door een gezamenlijke aanpak van besturen, scholen en opleidingen kunnen we zorgen dat zij-instromers een ‘zachte landing’ krijgen zodat ze inzetbaar zijn en blijven in het onderwijs. Het bestuur heeft de taak om kwalitatief goede en voldoende begeleiding te faciliteren.

Ik help graag met het ontwerpen van een persoonlijk scholingsadvies en de begeleiding van de zij-instromers tijdens het gehele vormings/leer-traject.  Mijn expertise/ervaring in het screenen van potentiële zij-instromers en het afnemen van hun assessment kan ik inzetten om de organisatie te ondersteunen.

Nadat de wettelijk vereiste tripartiete overeenkomst is gesloten kan er een plan worden opgesteld dat beschrijft hoe de competenties verworven worden, en hoe de coaching vorm krijgt om het beste uit de zij-instromer naar boven te halen.

De coaching krijgt vorm d.m.v. co-teaching, coachen met het oortje of in gesprekken over het behalen van de competenties. Speciale aandacht heb ik tijdens coaching voor het opdoen en leren van eigen ervaringen. Als coach werk ik oplossingsgericht en gebruik ik graag de camera als (effectief) ondersteunend leermiddel. Steeds blijft het van belang dat de zij-instromer de regie heeft over het eigen leertraject, mede gelet op de ervaring en leeftijd van veel zij-instromers!

Ik praat graag verder wat uw organisatie voor behoeftes heeft om een offerte op maat te kunnen maken.

 Geinteresseerd?

Doorpraten over de mogelijkheden voor de coaching van individuele zij-instromers of een groep zij-instromers?

Bel 06 29377851 of mail naar diny@jouwfocusinbeeld@com.

 

© Copyright - Jouw Focus in Beeld | Design by Marjolein van Koelen